ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  • Μπορώ να συνδέομαι στο TAXIS με τον περιηγητή (browser) της συσκευής μου. Γιατί να θέλω να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή σας;


Δύο καλοί λόγοι:
– Ο πρώτος λόγος είναι η ταχύτητα. Τα στοιχεία σας είναι αποθηκευμένα, και με ελάχιστες κινήσεις έχετε τα έγγραφα που επιθυμείτε πολύ γρήγορα.
– Ο δεύτερος λόγος είναι η ενσωματωμένη λειτουργία μαζικού διαμοιρασμού των εγγράφων σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κλπ. Επιλέγετε πολύ γρήγορα τα έγγραφα που σας έχουν ζητηθεί, και η εφαρμογή εκτελεί άμεσα την λήψη αλλά και προετοιμασία του email σας, με έτοιμη ακόμα και την συγγραφή του κειμένου της αποστολής.

  • Πώς δουλεύει η εφαρμογή;


– Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον ενσωματωμένο στο λειτουργικό Android περιηγητή (webView) μέσω του οποίου συνδέεται στον ιστότοπο του TaxisNet και του ΕΦΚΑ. Μόλις συνδεθεί, προχωρά στην λήψη της ιστοσελίδας που πρέπει, ώστε να αντληθούν τα έγγραφα που ζητήσατε.

  • Είναι τα στοιχεία μου πρόσβασης στο TAXIS ασφαλή;


– Τα στοιχεία σας αποθηκεύονται στον κατάλληλο εσωτερικό χώρο της συσκευής σας αφού προηγουμένως έχουν κρυπτογραφηθεί. Ταυτοχρόνως, έχετε την δυνατότητα εισαγωγής κωδικού πρόσβασης (PIN) στην εφαρμογή.

  • Πώς διασφαλίζονται τα στοιχεία μου από διαρροή;


– Τα στοιχεία σας αποθηκεύονται αποκλειστικά και μόνο στην συσκευή σας. Η εφαρμογή δεν εκτελεί κανενός είδους αποστολή των δεδομένων σας σε εξωτερικούς ιστότοπους, πλην φυσικά του ίδιου του TaxisNet και του ΕΦΚΑ.

  • Παρόλα αυτά, μπορώ να κάνω κάτι επιπλέον ώστε να είμαι σίγουρος για τα δεδομένα μου;


– Βεβαίως!
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε τις αποστολές δεδομένων (αιτήματα στο διαδίκτυο) που εκτελεί η εφαρμογή, μέσω εφαρμογών τύπου “Network Monitoring” και να διαπιστώσετε έτσι ότι η παραπάνω απάντηση για την διασφάλιση σας, ισχύει στο ακέραιο.
Επιπλέον, μπορείτε (και αυτό δεν ισχύει μόνο για την συγκεκριμένη εφαρμογή), να έχετε εγκατεστημένο κάποιο τείχος προστασίας (firewall) στην συσκευή σας, μέσω του οποίου να αποκλείετε συνδέσεις της εφαρμογής οπουδήποτε αλλού, πλην φυσικά του ίδιου του TaxisNet και του ΕΦΚΑ.

  • Τα έγγραφα που λαμβάνω στην συσκευή μου είναι ασφαλή;


– Τα έγγραφα που λαμβάνονται μέσω της εφαρμογής, κρυπτογραφούνται και αποκρυπτογραφούνται προσωρινά όταν θέλετε να τα στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ.

  • Τι άλλο πρέπει να προσέξω;


– Παρά την προσπάθεια μου να έχω τα στοιχεία και τα έγγραφα σας ασφαλή, μέσω κρυπτογράφησης αλλά και κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή, είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση φυσικής απώλειας (π.χ. από κλοπή) της κινητής σας συσκευής, ή εισόδου στην συσκευή σας, κακόβουλου λογισμικού, τα δεδομένα σας θα είναι εκτεθειμένα. Βεβαίως, αυτό ισχύει για όλα σας τα δεδομένα και όχι μόνο αυτά της εφαρμογής, τα οποία λόγω της κρυπτογράφησης δεν θα είναι αρκετά ευάλωτα στην χρήση τους.

  • Υπάρχουν διαφορές στις επί πληρωμή άδειες χρήσης από την δωρεάν;


– Πλην του αριθμού χρηστών που η κάθε άδεια χρήσης προβλέπει, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια διαφορά στις λειτουργίες της εφαρμογής.

  • Έχω ενεργοποιήσει την δυνατότητα εισόδου με δακτυλικό αποτύπωμα αλλά δεν δουλεύει


– Για να δουλέψει αυτή η δυνατότητα, απαιτείται α) να έχετε καταχωρήσει κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα στην συσκευή σας, και β) να έχετε ενεργοποιημένο το κλείδωμα οθόνης της συσκευής σας.

  • Διαθέτει η εφαρμογή κάποια πιστοποίηση από την ΑΑΔΕ;


– Όχι, και δεν απαιτείται. Ο τρόπος λειτουργίας της είναι απολύτως ξεκάθαρος, χρησιμοποιεί τις ιστοσελίδες του TAXIS, όπως ακριβώς κάνει ο καθένας από εμάς, με μόνη διαφοροποίηση την μεγάλη ταχύτητα της, λόγω του ότι συμπληρώνει τα στοιχεία μας, και κάνει τα “κλικς” πιο γρήγορα απ’ όσο θα μπορούσαμε εμείς οι ίδιοι χειροκίνητα.

Το TaxisNet στο κινητό ή/και στο tablet μας!